Frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga är du välkommen att höra av dig till oss.

Bli en Trupayer

Vad krävs för att ansöka och bli en Trupayer?
För att ansöka måste du vara minst 20 år, varit folkbokförd i Sverige sedan 2 år tillbaka, ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor och inte ha några betalningsanmärkningar. När du ansöker om att bli en Trupayer gör vi en kreditprövning och ger dig besked direkt.
Kostar det något att vara en Trupayer?
Nej, ansökan om att bli en Trupayer är kostnadsfritt. Årsavgiften och kortavgiften är även de kostnadsfria.
När får jag mitt Trupayers kort?
Vid godkänd ansökan om att bli en Trupayer får du ett digitalt kortnummer om du kan använda för ett köp inom tre timmar. Inom ett par dagar skickar vi ditt fysiska kort och pinkod hem till dig. Av säkerhetsskäl skickas kortet och pinkoden separat.

Boka och betala

Kan jag betala annat än resor med mitt Trupayers kort?
Ja, du kan handla när och vad du vill med ditt kort. När det gäller resor och resekostnader som exempelvis hotell, hyrbil, restaurangbesök och utflykter under semestern – kan du betala när du kommit hem. Utan ränta, extra kostnad och upp till sex månader efter bokning av resa.
Kan jag ta ut kontanter med mitt Trupayers kort under resan?
Ja, du kan ta ut kontanter med ditt kort utomland utan valutapåslag. Det tillkommer en låg uttagsavgift.
Hur mycket är valutapåslaget vid köp utomlands?
Vi tar inte ut någon avgift vid köp med kortet utomlands, när du väljer att betala i lokal valuta.
Varför ska man betala resor i efterskott?

Efterskottsbetalning gör det möjligt för dig att boka, resa och uppleva innan du betalar din resa. På så sätt kan du känna trygg och betala när du vet att planet lyfter, landar på destinationen eller när du kommer hem. Det gör det också enkelt för dig att ha koll på dina resekostnader.

Varför ska jag använda Trupayers utomlands?
När du handlar med Trupayers Mastercard utomlands slipper du valutapåslag och extra avgifter. Alla köp som du gör med kortet faktureras när du kommit hem och du kan på så sätt ha koll på dina resekostnader.
När väljer jag hur jag ska betala?

På Mina sidor kan du hantera och organisera din resa och dina resekostnader. Du väljer om du vill betala före, under eller efter resan. Övriga inköp väljer du hur du vill betala när du får din faktura.

Kan jag dela upp min betalning?

Ja, du kan dela upp din betalning om du inte vill betala hela beloppet. När du får din faktura kan du välja bland olika betalningsalternativ. Du kan välja att betala före, under eller efter din resa.

Vad kostar det att delbetala?

Det är räntefritt att betala inom 30 dagar efter avresa. Därefter gäller ränta om 15,59%.

Hur gör jag för att betala resan efter hemkomst?

Betala din resa med ditt Trupayers Mastercard. Logga sedan in på Mina sidor och organiserar ditt köp till aktuell resa. På Mina sidor kan du skapa flera resor och välja när du vill betala dem.

Ska jag betala i lokal valuta när jag använder Trupayers kortet utomlands?

Vi rekommenderar att du betala i landets egen valuta. Då slipper du extra avgifter.

Behöver jag förskottsbetala min resa innan jag avfärd?

Nej, inte om du har bokat resan med ditt Trupayers Mastercard. Om förskottsbetalning ska ske, enligt resebolaget, så betalar du med ditt Trupayers Mastercard. Då kan du enkelt betala delar eller hela resan när du kommit hem, eller när det passar dig bäst.

Vilka är mina betalningsalternativ?

Med Trupayers betalar du när det passar dig bäst. Betalar du din resa och resekostnader, som flyg, hyrbil, utflykter, hotell eller restaurangbesök, med Trupayers kan du betala när du kommit hem – utan extra kostnader. Vid inköp, annat än resor, har du upp till 60 dagars räntefri kredit. När du får din faktura kan du välja att betala hela beloppet, eller delbetala.

Reseförsäkring

Behöver jag köpa reseförsäkring eller avbeställningsskydd?

Nej, det ingår om du betalar din resa med Truypayers kortet. I vår omfattande reseförsäkring ingår bland annat avbeställningsskydd, konkursskydd och ersättning vid försenat eller missat anslutningsflyg samt bagageförsening. Reseförsäkringen täcker dig och dina familjemedlemmar.

Vad händer om resebolaget jag bokat med går i konkurs innan avresa?

Om du betalat din resa med ditt Trupayers kort ingår konkursskydd för dig och dina familjemedlemmar, vilket innebär att du inte behöver betala resan om resebolaget går i konkurs.

Mina sidor

Hur loggar jag in på Mina sidor?

Du kan alltid logga in med BankID på Mina sidor när du blivit godkänd.

Var kan jag se min beviljade köpgräns?

Du kan se din köpgräns, dina köp och din kreditgräns när du loggar in på Mina sidor.

Varför kan jag inte se min transaktion?

Din transaktion kan ibland dröja  upp till 48 h innan den syns på Mina Sidor.

Övrigt

Hur spärrar jag mitt kort?

Om oturen är framme och ditt kort skulle bli stulet eller borttappat, rekommenderar vi dig att spärra det omgående. Du bör även spärra kortet om du upptäcker köp eller uttag som du inte känner igen. Kontakta oss på +46 75 75 75 800.