Frågor och svar

Här har vi samlat de vanligaste frågorna. Om du inte hittar svaret på din fråga är du välkommen att höra av dig till oss.

Bli en Trupayer

Vad krävs för att ansöka och bli en Trupayer?
För att ansöka måste du vara minst 20 år, varit folkbokförd i Sverige sedan 2 år tillbaka, ha en årsinkomst på minst 150 000 kronor och inte ha några betalningsanmärkningar. När du ansöker om att bli en Trupayer gör vi en kreditprövning och ger dig besked direkt.
Vad kostar det att vara en Trupayer?
Det kostar inget att vara en Trupayer.
När får jag mitt Trupayers kort?
Vid godkänd ansökan om att bli en Trupayer får du ett digitalt kortnummer som du kan använda direkt för bokning och köp online. Inom ett par dagar skickar vi även ditt fysiska kort och pinkod hem till dig. Av säkerhetsskäl skickas kortet och pinkoden separat.

Boka och betala

Kan jag betala annat än resor med mitt Trupayers kort?
Ja, du kan handla när och vad du vill med ditt kort.
Kan jag ta ut kontanter med mitt Trupayers kort under resan?
Ja, du kan ta ut kontanter med ditt kort utomlands utan valutapåslag. Det tillkommer en låg uttagsavgift.
Hur mycket är valutapåslaget vid köp utomlands?
Vi tar inte ut någon avgift vid köp med kortet utomlands, när du väljer att betala i lokal valuta.
Varför ska man betala resor i efterskott?

Efterskottsbetalning gör det möjligt för dig att boka, resa och uppleva innan du betalar din resa. På så sätt kan du känna trygg och betala när du vet att planet lyfter, landar på destinationen eller när du kommer hem. Det gör det också enkelt för dig att ha koll på dina resekostnader.

Varför ska jag använda Trupayers utomlands?
När du handlar med Trupayers Mastercard utomlands slipper du valutapåslag och extra avgifter. Alla köp som du gör med kortet faktureras när du kommit hem och du kan på så sätt ha koll på dina resekostnader.
När betalar jag min faktura?

På Mina sidor kan du hantera och organisera din resa och dina resekostnader. Du väljer om du vill betala före, under eller efter resan. Övriga transaktioner som inte är kopplade till din resa kommer att förfalla till betalning den sista vardagen i nästkommande månad.

Kan jag dela upp min betalning?

Ja, när du får din faktura kan du välja att betala hela eller en del av beloppet.

Vad kostar det att delbetala?

Väljer du att delbetala din faktura tillkommer kostnader enligt allmänna villkor. Årsräntan är för närvarande 15,95%. Se allmänna villkor här.

Vilka är mina betalningsalternativ?

Med Trupayers betalar du när det passar dig bäst. Betalar du din resa och resekostnader, som flyg, hyrbil, utflykter, hotell eller restaurangbesök, med Trupayers Mastercard kan du betala efter avresa – utan extra kostnader. Vid inköp, annat än resor, har du upp till 60 dagars räntefri kredit. När du får din faktura kan du välja att betala hela beloppet, eller delbetala.

Ska jag betala i lokal valuta när jag använder Trupayers-kortet utomlands?

Vi rekommenderar att du betalar i landets egen valuta. Då slipper du extra avgifter och dessutom får du bättre växlingskurs.

Behöver jag förskottsbetala min resa innan avresa?

Nej, inte om du har bokat resan med ditt Trupayers Mastercard. Vi ser till att din researrangör får betalt enligt sina villkor men du behöver inte betala i förskott, det vill säga inte förrän efter avresa.

Hur gör jag för att betala resan efter avresa?

Enklast är att ladda upp eller mejla in din resehandling till oss så sköter sig allting automatiskt. Tack vare informationen i resehandling kan vi agera som din bästa vän på resan samt sätta betaldatum till efter avresedatum. Alternativt kan du själv skapa din resa på Mina Sidor och ange datum för avgång och ankomst. Därefter kopplar du transaktionen för din bokning till din skapade resa.

Som längst kan du flytta fram din betalning till 6 månader efter bokningsdatum.

Reseförsäkring

Behöver jag köpa reseförsäkring eller avbeställningsskydd?

Nej, det ingår om du betalar din resa med Truypayers-kortet. I vår omfattande reseförsäkring ingår bland annat avbeställningsskydd, konkursskydd och ersättning vid försenat eller missat anslutningsflyg samt bagageförsening. Reseförsäkringen täcker dig och dina familjemedlemmar. Läs våra försäkringsvillkor här.

Vad händer om resebolaget jag bokat med går i konkurs innan avresa?

Om du betalat din resa med ditt Trupayers kort ingår konkursskydd för dig och dina familjemedlemmar, vilket innebär att du inte behöver betala resan om resebolaget går i konkurs.

Mina sidor

Hur loggar jag in på Mina sidor?

Du kan alltid logga in med BankID på Mina sidor när du blivit godkänd.

Var kan jag se min beviljade köpgräns?

Du kan se din köpgräns, dina köp och din kreditgräns när du loggar in på Mina sidor.

Varför kan jag inte se min transaktion?

Din transaktion kan ibland dröja upp till 48 timmar innan den syns på Mina Sidor.

Övrigt

Hur spärrar jag mitt kort?

Om oturen är framme och ditt Trupayers Mastercard blir stulet eller borttappat, rekommenderar vi dig att spärra det omgående. Du bör även spärra kortet om du upptäcker köp eller uttag som du inte känner igen. Ring +46 10-161 00 66 eller maila kortsparr@collectorbank.se för att spärra ditt kort. Spärrservice är öppet dygnet runt, alla dagar i veckan.